Kesäterveiset Fodelialta

Julkaisimme ensimmäisen kvartaalin tuloksen huhtikuun 26. päivä. Liiketoimintakatsaus on luettavissa täällä, ja tallenne tiedotustilaisuudesta on katsottavissa täällä.

Konsernin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 2023 29 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kehitys on ollut vahvaa erityisesti Feelian liiketoiminnassa. Konsernin kannattavuus oli ensimmäisellä kvartaalilla selkeästi edellisvuotta parempi, ja muutos on merkittävä myös edeltäviin kvartaaleihin verrattuna.

Fodelia-konsernin liiketoiminnan kehitysnäkymät vuodelle 2023 ovat hyvät. Foodservice-markkina on kasvanut alkuvuonna, ja vaikka hintojen nousu on jatkunut edelleen, tilanteeseen on pystytty jo paremmin sopeutumaan. PTT:n julkaiseman ennusteen mukaan kustannusten nousuvauhti tasaantuu loppuvuonna, mutta kustannustason arvioidaan pysyvän tavallista korkeampana pidempään. Yleinen kustannustason nousu ja työvoiman saatavuusongelmat tukevat osaltaan Fodelian kasvustrategian ytimessä olevan Feelian kasvua, sillä se pystyy tarjoamaan kustannustehokkaan ja tasalaatuisen vaihtoehdon ruokahuollon järjestämiseksi.

Fodelian puolivuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2023 julkaistaan 9.8.2023.

Nyt on kuitenkin hyvä hetki nauttia kesästä. Toivotan kaikille uutiskirjeen lukijoille oikein rentouttavaa ja aurinkoista kesää!

Toimitusjohtaja Mikko Tahkola