Sijoittajille

Liiketoiminta

Fodelia toimii suomalaisten elintarvikeyritysten holdingyhtiönä.

Tällä hetkellä Fodelian tytäryhtiöitä ovat valmisruokavalmistaja Feelia ja snacks-tuotteita valmistava Real Snacks.

Feelia

Feelia tarjoaa valmisruokatuotteita muun muassa julkisen ja yksityisen sektorin ammattikeittiöille, kauppojen ruokapalvelupisteisiin sekä suoraan kuluttajille. Asiakkaita ovat muun muassa kunnat, hoivayhtiöt, ravintolat, kaupat, kahvilat ja kotitaloudet.

Feelia tuotevalikoima on monipuolinen ja sisältää suomalaiseen makuun suunniteltuja kotiruokatyylisiä tuotteita, muun muassa erilaisia keittoja ja liemiä, patoja ja laatikoita, puuroja, juureksia ja perunatuotteita. Tuotteet ovat valmiita tarjoiltavaksi ilman kypsentämistä ja vaativat yleensä vain nopean lämmityksen.

Tuotteet on suunniteltu vastaamaan eri asiakasryhmien tarpeisiin. Feelia käyttää tuotannossaan autoklaavitekniikkaa, jonka hyödyntämiseen konsentraattikeittojen valmistuksen yhteydessä Feelialla on patentti. Autoklaavitekniikan käyttö parantaa ruokien säilyvyyttä merkittävästi. Kaikki tämä vähentää ruoan valmistuksessa vaadittavaa aikaa, investointeja, kustannuksia ja työvoiman tarvetta.

Vuonna 2007 perustetun Feelian pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Pyhännällä, minkä lisäksi sillä on myyntikonttori Vantaalla. Feelian oma kotitalouksia palveleva verkkokauppa avattiin vuonna 2017. Feelia toimii kotimaan lisäksi myös Ruotsin markkinalla. Feelian palveluksessa työskentelee noin 50 henkilöä.

9,4 M€

Liikevaihto 2018

~14 %

Liikevoittomarginaali 2018

~48 %

CAGR 2016–2018

Real Snacks

Real Snacks on Suomen mantereen ainoa perunalastutehdas, ja se valmistaa myös kaura- ja maissisnackseja kotimaan markkinoille ja vientiin yli 15 maahan.

Real Snacks käyttää perunalastuissaan vain suomalaista perunaa, jonka se hankkii lähialueen sopimusviljelijöiltä. Myös gluteenittomien, vähemmän rasvaa ja enemmän kuitua sisältävien kaurasnacksien puhdaskaura tulee Suomesta.

Real Snacksin asiakkaita ovat kaikki merkittävimmät päivittäistavarakaupan toimijat ja kaupan keskusliikkeet Suomessa sekä viennin kohdemaissa toimivat maahantuojat ja ulkomaiset päivittäistavarakaupat.

Tuotteita myydään omien brändien alla sekä kaupan omien merkkien valmistuksena. Real Snacksin tuotteita löytyy kauppojen hyllyiltä Oatis-, Moomin- sekä Junior- brändien alla. Real Snacksin liikevaihdosta noin kolmannes tulee omien brändien myynnistä ja noin kaksi kolmannesta kaupan omien merkkien valmistuksesta. Vuonna 2018 noin 12 prosenttia Real Snacksin liikevaihdosta tuli viennistä. Merkittävimpiä vientimarkkinoita ovat Ruotsi, Iso-Britannia, Venäjä, Espanja, Liettua, Viro, Saksa ja Tanska.

Real Snacksin tuotantotilat sijaitsevat Pyhännällä ja toimistotila on Jyväskylässä. Real Snacks on perustettu vuonna 2001 ja sen palveluksessa työskentelee noin 20 henkilöä.

6,0 M€

Liikevaihto 2018

~5 %

Liikevoittomarginaali 2018

~9 %

CAGR 2016–2018