Sijoittajille

Liiketoiminta

Fodelia toimii suomalaisten elintarvikeyritysten holdingyhtiönä.

Tällä hetkellä Fodelian tytäryhtiöitä ovat valmisruokavalmistaja Feelia, snacks-tuotteita valmistava Real Snacks sekä 31.12.2019 alkaen liha- ja kasvistuotteita valmistava Beofood.

Feelia

Feelia tarjoaa valmisruokatuotteita muun muassa julkisen ja yksityisen sektorin ammattikeittiöille, kauppojen ruokapalvelupisteisiin sekä suoraan kuluttajille. Asiakkaita ovat muun muassa kunnat, hoivayhtiöt, ravintolat, kaupat, kahvilat ja kotitaloudet.

Feelia tuotevalikoima on monipuolinen ja sisältää suomalaiseen makuun suunniteltuja kotiruokatyylisiä tuotteita, muun muassa erilaisia keittoja ja liemiä, patoja ja laatikoita, puuroja, juureksia ja perunatuotteita. Tuotteet ovat valmiita tarjoiltavaksi ilman kypsentämistä ja vaativat yleensä vain nopean lämmityksen.

Tuotteet on suunniteltu vastaamaan eri asiakasryhmien tarpeisiin. Feelia käyttää tuotannossaan autoklaavitekniikkaa, jonka hyödyntämiseen konsentraattikeittojen valmistuksen yhteydessä Feelialla on patentti. Autoklaavitekniikan käyttö parantaa ruokien säilyvyyttä merkittävästi. Kaikki tämä vähentää ruoan valmistuksessa vaadittavaa aikaa, investointeja, kustannuksia ja työvoiman tarvetta.

Vuonna 2007 perustetun Feelian pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Pyhännällä, minkä lisäksi sillä on myyntikonttori Vantaalla. Feelian oma kotitalouksia palveleva verkkokauppa avattiin vuonna 2017. Feelia toimii kotimaan lisäksi myös Ruotsin markkinalla. Feelian palveluksessa työskenteli vuonna 2019 keskimäärin 41 henkilöä.

12,9 M€

Liikevaihto 2019

1,6 M€

Liikevoitto 2019

12,40 %

Liikevoiton osuus liikevaihdosta 2019

Real Snacks

Real Snacks on Suomen mantereen ainoa perunalastutehdas, ja se valmistaa myös kaura- ja maissisnackseja kotimaan markkinoille ja vientiin yli 15 maahan.

Real Snacks käyttää perunalastuissaan vain suomalaista perunaa, jonka se hankkii lähialueen sopimusviljelijöiltä. Myös gluteenittomien, vähemmän rasvaa ja enemmän kuitua sisältävien kaurasnacksien puhdaskaura tulee Suomesta.

Real Snacksin asiakkaita ovat kaikki merkittävimmät päivittäistavarakaupan toimijat ja kaupan keskusliikkeet Suomessa sekä viennin kohdemaissa toimivat maahantuojat ja ulkomaiset päivittäistavarakaupat.

Tuotteita myydään omien brändien alla sekä kaupan omien merkkien valmistuksena. Real Snacksin tuotteita löytyy kauppojen hyllyiltä Oikia, Oatis-, Moomin- sekä Junior- brändien alla. Real Snacksin liikevaihdosta noin kolmannes tulee omien brändien myynnistä ja noin kaksi kolmannesta kaupan omien merkkien valmistuksesta.

Real Snacksin tuotantotilat sijaitsevat Pyhännällä ja toimistotila on Jyväskylässä. Real Snacks on perustettu vuonna 2001 ja sen palveluksessa työskenteli vuonna 2019 keskimäärin 21 henkilöä.

6,8 M€

Liikevaihto 2019

430 T€

Liikevoitto 2019

6,3 %

Liikevoiton osuus liikevaihdosta

Beofood

Beofood valmistaa liha- ja kasvisjalosteita sekä kastikkeita. Laktoosittomat ja gluteenittomat tuotteet ovat valmiiksi kypsennettyjä ja pakastettuja, ja soveltuvat hyvin suurkeittiöihin.

Asiakkaita ovat kaikki keskeiset Food Service -alan tukut, kaupan keskusliikkeet ja vähittäiskaupat.

Yhtiö on osa Fodelia-konsernia 31.12.2019 alkaen. Beofoodin toiminta tullaan integroimaan Feelian liiketoimintaan vuoden 2020 aikana. 

Beofood Oy:n kasvis- ja lihatuotteet täydentävät erinomaisesti Feelian tuotesalkkua. Beofoodin tuotantokapasiteetti yhdistettynä Feelian tuotekehitykseen ja konseptiosaamiseen tuovat hienon mahdollisuuden kehittää uusia kasvispohjaisia tuotteita Food Service -markkinoille.

Fodbar

Fodbar Oy on vuonna 2020 perustettu Fodelian ja Bravedon yhteisyritys, joka tarjoaa kunnille ja kaupungeille sekä yksityisille yrityksille vaivattoman ja kustannustehokkaan ratkaisun kokonaisvaltaisten ruokapalvelujen ulkoistamiseksi.

Fodbar-konseptissa yhdistyvät Feelian ja Bravedo-konserniin kuuluvan Barona HoReCan osaaminen: Valmisruokavalmistaja Feelia vastaa ravintosisällöltään monipuolisten, vakuumissa kypsennettyjen tasalaatuisten tuotteiden valmistuksesta ja tuo mukanaan osaamista foodservice-markkinasta ja ruokatuotteista. Valtakunnallisena toimijana Barona HoReCa puolestaan vastaa henkilöstöpalvelusta ja varmistaa henkilöstön saatavuuden ja osaamisen sekä kustannustehokkaat ja toimivat henkilöstöprosessit.