Feelia aloittaa kalajalosteiden toimittamisen foodservice-valikoimiin tammikuussa 2023

Feelia on lanseeraamassa uusia maukkaita kalatuotteita foodservice-valikoimiin tammikuussa 2023. Uusien ruokien teemoina ovat kotimaisuus, terveellisyys ja vastuullisuus. Kalatuotteiden kalapitoisuus on jopa 53 prosenttia. Tuotteet sopivat niin päiväkotiasiakkaille kuin hoivasektorin asiakkaille. Valikoimaan on tulossa mm. Itämeren silakka-kaurapyöryköitä, seipyöryköitä- ja pihvejä, sekä monia muita kalatuotteita. Uutuustuotteissa on otettu huomioon erityisruokavaliot.

Kalaruoat ovat tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria. Kalan käytön lisäämisessä on keskeistä myös ihmisten tietoisuuden lisääminen kalansyönnin terveysvaikutuksista. Kun on kysyntää, muodostuu myös erilaisten terveellisten kalatuotteiden tarjontaa. Kalatuotteiden käyttäminen on matalan hiilijalanjäljen ruokaa parhaimmillaan.

Kalatuotteiden kysyntä kasvistuotteiden ohella erityisesti kouluruokailuun ja muuhun julkiseen ruokailuun on kasvanut merkittävästi. Myös lounaspöytiin on tulossa uutuustuotteita, kun valikoima täydentyy maissipaneroidulla broileripihvillä ja nugeteilla.