Jouluiset terveiset Fodelialta

Fodelian listautumisesta tuli 26.11.2019 kuluneeksi 3 vuotta. On todettava, että eipä arvattu silloin millainen erikoinen kausi on edessä. Ensin kahden vuoden koronakurimus ja sen heti sen perään Ukrainan sota. Tästä huolimatta olemme onnistuneet tuplaamaan liikevaihdon kolmessa vuodessa sekä ennen kaikkea rakentamaan uutta liiketoimintaa erityisesti Feelian tuotteen ympärille. Tämän työn hedelmät näkyvät jo nyt, mutta erityisesti tiedämme että näiden varaan voi rakentaa valoisaa tulevaisuutta elintarvikealan suunnannäyttäjänä. Olemme päässeetkin tiedottamaan viime kuukausina merkittävistä kilpailutusten voitosta sekä Feelialla että Fodbarilla. Julkiset referenssit ovat tärkeitä mutta toki on huomattava, että paljon tapahtuu yksityisellä puolella joista emme aina tiedota.

Julkaisimme kolmannen kvartaalin taloustiedot 2.11.2022. Konsernin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2022 22 prosenttia, mutta kustannusten voimakas nousu heikensi kannattavuutta.

Tulosinfon tallenne on katsottavissa täällä.

Teimme elokuussa yrityskaupan, ja hankimme 31.8.2022 toteutetun osakevaihdon kautta lisäaineettomia hedelmä- ja marjasoseita ammattikeittiöille ja elintarviketeollisuuteen valmistavan Marjavasu Oy:n osakekannan.

Lisäksi olemme allekirjoittaneet aiesopimuksen Feelian Pyhännällä sijaitsevan tehdaskiinteistön myynti-takaisinvuokraus-järjestelystä. Toteutuessaan järjestely parantaa konsernimme vakavaraisuutta, ja vapauttaa pääomia strategian mukaiseen kasvuun. Kaupan arvioidaan toteutuvan joulukuun 2022 loppuun mennessä.

Kuluva vuosi lähenee loppuaan, ja haluankin toivottaa hyvää ja rauhallista joulun aikaa!

Toimitusjohtaja Mikko Tahkola