Syysterveiset Fodelialta

Fodelian syksy on lähtenyt mukavissa merkeissä käyntiin. Tammi-kesäkuun puolivuosikatsaus julkaistiin 10.8.2022. Konsernin tammi-kesäkuun liikevaihto kasvoi 22 %. Tallenne tiedotustilaisuudesta löytyy täältä.

Fodelian liiketoimintarakenne on muuttunut 1.7.2022 alkaen, ja muutoksen jälkeen Fodelian liiketoiminta-alueet ovat foodservice-asiakkaisiin keskittyvä Feelia, sekä vähittäiskauppa-asiakkuuksiin keskittyvä Fodelia Retail. Fodelia Retail -liiketoiminta-alueeseen yhdistyvät Real Snacksin, Perniön Lihan, Pita Factoryn sekä FodNetin liiketoiminnat. Lisäksi Fodelian portfolioon kuuluvat yhteisyritys Fodbar sekä uusi ostettu yhtiö Marjavasu.

Täydensimme portfoliotamme, ja hankimme osakevaihdolla kuopiolaisen Marjavasu Oy:n koko osakekannan. Marjavasu Oy on yksi Suomen merkittävimmistä mehuvalmistajista, joka valmistaa Delimax-brändillään foodservice-markkinalle erilaisia mehutiivisteitä sekä hedelmä- ja marjasoseita. Lisäksi Marjavasun tuoteportfolioon kuuluvat erilaiset mehuautomaatit. Marjavasu on poikkeuksellisen kannattava ja erittäin hyvin hoidettu yhtiö, ja sopii hyvin Fodelia-konserniin.

Marjavasu toimii Feelian tavoin foodservice-markkinoilla, ja on merkittävä toimija myös sote- ja hoivasektorilla. Marjavasun Delimax-brändin mehut ja soseet sopivat sellaisenaan myös Feelian nykyisten asiakkaiden ruokalistoille sekä julkisessa että yksityisessä asiakaskunnassa. Yhdessä Marjavasu ja Feelia voivat tarjota entistä paremman palvelukonseptin nykyisille ja tuleville asiakkaille

Tulossa on jälleen mielenkiintoinen syksy suomalaisen ruoan parissa.

Toimitusjohtaja Mikko Tahkola