Juuret

Fodelian juuret istuvat vankasti Pohjois-Pohjamaan Pyhännällä, missä Pohjoisen luonto antaa parastaan.

Tarinamme ensimmäisessä näytöksessä Pyhännän Einestuotanto aloittaa sipsitehtaan toiminnan USA:sta hankitulla laitteistolla vuonna 1979. Viisi vuotta myöhemmin Raisio-yhtymä tulee tehtaan omistajaksi. Vuonna 2001 tehdas siirtyy nykyiseen omistukseensa ja Real Snacks perustetaan.

Alkuun pääpaino on kaupan merkkien valmistuksessa, mutta vuonna 2005 oma tuotemerkki saadaan suomalaisen kaupan sipsihyllyihin. Vienti ulkomaille alkaa vuonna 2010. Vuonna 2017 aletaan pohtia, mitä kaurasta, entisestä rehusta ja nykyisestä terveysruoasta voisi tehdä. Kaurasipsien kansainvälinen menestystarina alkaa, kun Real Snacks tuo vuonna 2017 kansainvälisille markkinoille gluteenittoman kaurapohjaisen snacksin. Vastaavaa tuotetta ei edelleenkään löydy globaaleilta markkinoilta. Tuotantokapasiteetti on viritetty kasvua ja kansainvälistymistä varten.

Feelian liiketoiminta saa alkunsa halusta hyödyntää ruoanvalmistuksessa innovatiivista autoklaavitekniikkaa. Kokeiluiden, kehitystyön ja onnistumisien kautta Feelian yritystoiminta alkaa vuonna 2007 omistajien ja Tekesin rahoittamana. Ruokatehdas valmistuu Pyhännälle vuonna 2013, ja sen tuotantokapasiteettia laajennetaan vuonna 2016. Seuraavana vuonna alkaa vienti Ruotsiin.

Vuonna 2018 Feelia investoi jälleen uuteen tehtaaseen, vastatakseen kasvaneeseen kysyntään ja varautuakseen yhtiön kansainvälistymiseen.

Vuonna 2019 Feelian ja Real Snacksin yhdeksän omistajaa, joukossa yhtiöiden pitkäaikaisia ja alkuperäisiä perustajia, päättävät perustaa holding-yhtiön edistämään Feelian ja Real Snacksin kannattavaa kasvua ja kansainvälistymistä. Fodelia aloitti toimintansa kesällä 2019. Fodelian yhtiöiden palveluksessa työskentelee 128 ammattilaista.