Vastuullisuus

Ensiluokkaista ruokaa

Tuotteiden vastuullisuus tarkoittaa meille tarkoin valittuja, puhtaita ja turvallisia raaka-aineita, raaka-aineiden jäljitettävyyttä sekä hygieenistä valmistusta tuotantolaitoksillamme. Käytämme vain parhaita raaka-aineita, ja mm. valtaosa perunasta tulee EU:n high grade -alueelta Tyrnävältä ja Limingasta. Raaka-aineissa käytetään mahdollisimman vähän kasvinsuojeluaineita.

Yhtiöillemme on myönnetty elintarviketurvallisuudesta kertovia sertifikaatteja. Feelian Pyhännän tehtaalla on FSSC 22000 -sertifikaatti ja Kokkolan tehtaalla on ISO 22000 -sertifikaatti. Real Snacksin tehtaalla on IFS Food 6.1 -sertifikaatti ja Perniön Lihan tehtaalla FSSC 22000 -sertifikaatti. Lisäksi maissinaksuilla on luomusertifikaatti ja kaurasnackseillä gluteenittomuussertifikaatti.

Hyvää läheltä, ruokaketjun vastuullisuudesta huolehtien

Tunnemme tarkasti raaka-aineiden alkuperän ja kerromme sen myös kuluttajille jokaisessa pakkauksessa. Perunalastujen peruna on 100 % suomalaista. Valmisruoissa käyttämistämme raaka-aineista yli 80 % on kotimaisia. Tavoitteena on käyttää ensisijaisesti kotimaisia raaka-aineita aina kun niitä on saatavilla.

Terveellisesti maukasta

Haluamme osaltamme parantaa suomalaisten arkiruokatottumuksia. Tarjoamme nopeasti valmistuvaa, terveellistä valmisruokaa, johon ei lisätä lainkaan lisäaineita. Tavoitteenamme on kehittää entistä terveellisimpiä aterioita sekä mm. ravitsemussuositusten mukaisia snacks-tuotteita.

Vähemmän hävikkiä

Feelian patentoidulla autoklaavitekniikalla vakuumissa valmistetut valmisruoat ovat hyvin säilyviä ja pieneen tilaan meneviä. Hävikkiä kaihtavaa, vastuullista ruokatuotantoa parhaimmillaan. Pyrimme siihen, että ruokahävikkiä syntyy mahdollisimman vähän, paitsi tuotannossa myös kulutuksessa. Siksi myös pakkauskoot on tarkasti mietitty.

Tuotantoa ympäristöstä välittäen

Tehtaillamme kaikki valmisruoat valmistetaan kotimaisella biokaasulla, jolla tehdas myös lämpiää. Biojäte kompostoidaan ja palautetaan pelloille ja raaka-aineiden pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä. Perunalastujen paistossa käytettävä öljy on auringonkukka-rypsiöljyseosta, palmuöljyä ei käytetä.

Koska sopimusviljelijämme sijaitsevat lähellä tuotantolaitosta, myös kuljetusten ympäristövaikutukset pysyvät vastuullisina.

Pitkäjänteinen omistaja, paikallinen työllistäjä

Omistajamme ovat yhtiön perustajia, jotka ovat pitkäjänteisesti sitoutuneita yhtiön kehittämiseen. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Pyhännällä, Kokkolassa, Salossa ja Jokioisissa. Haluamme tarjota maaseudulla mahdollisuuksia niin yrityksille kuin työntekijöillekin.

Lue lisää vastuullisuudesta vastuullisuuskatsauksestamme