Perniön Liha

Perniön Liha on pieni valmistaja, jolla on mahdollisuus valmistaa ja kehittää korkeatasoisia tuotteita. Voimme olla varmoja tuotteidemme laadusta ja erityisesti siitä, että Perniön ja Helsingin Makkaratehdas -brändiemme alla myymämme tuotteet valmistavat alansa ammattilaiset.

Perniön Liha Oy on Salossa toimiva perheyritys ja yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista, joka täytti 90 vuotta maaliskuussa 2020.  

Perniön Lihan päätuotteita ovat luonnonkuoriin valmistetut erikoismakkarat ja maksamakkarat, joita myydään Perniön ja Helsingin Makkaratehdas -brändien alla. Maineikkaimpia tuotteitamme ovat esimerkiksi keskiajan reseptillä luotu Perunamakkara, hirvenlihasta valmistettu Rukiinen Riistaryynäri –ryynimakkara sekä jo 50 vuotta lähes samalla reseptillä valmistettu Yönakki – herkku, jonka Akateeminen Kiuasseura on valinnut kaikkien aikojen parhaaksi luonnonkuorinakiksi. 

Teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa, lisäaineita sen sijaan käytämme mahdollisimman vähän. 

Vaikka tehtaamme nykyaikainen ja joustava tuotantoprosessi mahdollistaakin riittävän kapasiteetin, on makkaroiden ja lihatuotteiden valmistus meille edelleen melkein kuin käsityötä. Tiloissamme on myös aito, puulla lämmitettävä savusauna, jossa saunapalvikinkkumme kypsyy maineensa veroiseksi.

Perniön Lihan nakit ja makkarat ovat voittaneet useita palkintoja vuosien varrella ja se on Suomen palkituin lihajalostaja 2000-luvulla. 

Perniön Liha on osa Fodelia Retail Oy:tä.

Lue lisää: www.pernionliha.fi